Logo

Mi smo tim specijalističke ordinacije iz oblasti neuropsihijatrije sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa osobama sa psihološkim i neurološkim problemima.

+ 381 (0)69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com
Patrisa Lumumbe 26, 18000 Niš

Скорашњи чланци

Ponedeljak - Petak 15:00 - 20:00h

Subota 10-15h

+381 69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com

Patrisa Lumumbe 26

18000 Niš

Zapratite nas:

Psihijatar Niš – Obratite se za pomoć na vreme

Psihijatar Niš

Psihijatar Niš – Obratite se za pomoć na vreme

Psihijatar Niš pomoći će vam da se suočite i rešite životne probleme koji vam predstavljaju prepreku u normalnom funkcionisanju.

Brz životni tempo, brojne privatne i poslovne obaveze, kao i niz problema sa kojima se svakodnevno srećemo ostavljaju traga na naše mentalno zdravlje.

Konstantni stres je postao svakodnevna pojava. Upravo zato ne čudi što ga mnogi prihvataju kao sastavni deo života, a ne nešto sa čim se treba boriti. Takođe, profesionalni neuspesi, konflikti, egizistetencijalna pitanja, gubici, pa i loši međuljudski odnosi, stvaraju emocionalni nemir, koji može da preraste u ozbiljnije psihičke posledice. Nije redak slučaj da izazove i brojne fizičke tegobe. One su, uglavnom, kratkotrajnog karaktera – osip na koži, vrtoglavica, višednevna glavobolja. Vremenom, ukoliko se problem ne otkloni, može da dovede do hroničnih promena na određenom organu. Odnosno da utiče na razvoj psihosomatske bolesti.

Imajući u vidu da signale koje nam telo šalje, često, ne umemo da protumačimo psihijatrijska ordinacija Niš – Psiho centar MM vam otkriva kada je vreme da potražite savet stručnjaka.

Kako mi psihijatar Niš može pomoći?

Psihijatar je lekar koji je, najpre, završio medicinski fakultet, a zatim i specijalizaciju iz psihijatrije. Što znači da se njegov pristup u lečenju zasniva na medicinskom modelu.

Psihijatar Niš

Nakon stručno vođenog razgovara sa pacijentom, kojim procenjuje njegovo emocionalno stanje, proces razmišljanja, kognitivno funkcionisanje i testiranje realiteta, postavlja dijagnozu i određuje tok lečenja. Ukoliko je potrebno, primenjuje i farmakoterapiju. Upravo je to glavna razlika između psihijatra i psihologa, čiji se pristup zasniva isključivo na posmatranju, testiranju i primeni različitih psiholoških tehnika, bez uključivanja lekova.

Pored rada u državnim i privatnim klinikama i specijalizovanim ordinacijama, psihijatar Niš učestvuje i u kliničkom procesu procene zaposlenih na ispitivanju mentalnog stanja, psihološkoj pripremi profesionalnih sportista, raznim konzilijarnim pregledima i snimanju mozga, kao što su elektroencefalografija.

Bolesti i stanja koja leče psihijatri

Psihijatar se bavi lečenjem, pre svega, psihičkih poremećaja. Najraspostranjeniji su anksiozni poremećaji – napadi panike, razne fobije, generalizovani anksiozni poremećaj, opsesivno – kompulzivni poremećaj.

Ima ključnu ulogu u lečenju depresije, distimije, bipolarnog poremećaja (manično – depresivnog poremećaja), shizofrenije, posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP). Takođe i kod psihoza, organskih i simptomatskih mentalnih poremećaja, poremećaja ličnosti, poremećaja u ishrani (anoreksija ili bulimija)…

Psihijatar Niš je neophodan i kod savladavanja reaktivnih stanja i stanja povezana sa stresom, kao i u lečenju bolesti zavisnosti – narkomanije, alkoholizma, zavisnosti od kockanja, interneta.

Pomoć psihijatra nije namenjena samo za osobe sa mentalnim bolestima

I dalje među ljudima važi mišljenje da psihjatre posećuju samo osobe koje pate od psihičkih poremećaja. Zapravo možete im se obratiti za pomoć i kod svakodnevnih problema sa kojima se suočavate. Manjak samopouzdanja, nekotrolisani bes, partnerske nesuglasice, problemima sa učenjem. Tu spadaju i teskobe koje narušavaju kvalitet života i mnoga druga stanja i situacije.

Psihijatar Niš

Psiho centar MM u svom timu ima eminentne psihijatre sa vrhunskim znanjem i iskustvom u lečenju svih psihičkih problema, ali i u pružanju podrške za prevazilaženje životnih izazova kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete, možete potražiti pomoć naših specijalista putem vibera ili skype-a.

 

 

 

 

Podelite sa prijateljima
Tel: +381 69 12 98 136; +381 18 276 943
Zakažite pregled