POČETNA » Psihijatar Niš

PSIHIJATAR NIŠ

Psihijatar Niš pomoći će vam da se suočite i rešite životne probleme koji vam predstavljaju prepreku u normalnom funkcionisanju.
Brz životni tempo, brojne privatne i poslovne obaveze, kao i niz problema sa kojima se svakodnevno srećemo ostavljaju traga na naše mentalno zdravlje.
Konstantni stres je postao svakodnevna pojava. Upravo zato ne čudi što ga mnogi prihvataju kao sastavni deo života, a ne nešto sa čim se treba boriti. Takođe, profesionalni neuspesi, konflikti, egizistetencijalna pitanja, gubici, pa i loši međuljudski odnosi, stvaraju emocionalni nemir, koji može da preraste u ozbiljnije psihičke posledice. Nije redak slučaj da izazove i brojne fizičke tegobe. One su, uglavnom, kratkotrajnog karaktera – osip na koži, vrtoglavica, višednevna glavobolja. Vremenom, ukoliko se problem ne otkloni, može da dovede do hroničnih promena na određenom organu. Odnosno da utiče na razvoj psihosomatske bolesti.
Imajući u vidu da signale koje nam telo šalje, često, ne umemo da protumačimo psihijatrijska ordinacija Niš – Psiho centar MM vam otkriva kada je vreme da potražite savet stručnjaka.
psihijatar-nis

Kako mi psihijatar Niš može pomoći?

Psihijatar je lekar koji je, najpre, završio medicinski fakultet, a zatim i specijalizaciju iz psihijatrije. Što znači da se njegov pristup u lečenju zasniva na medicinskom modelu.
Pored rada u državnim i privatnim klinikama i specijalizovanim ordinacijama, psihijatar Niš učestvuje i u kliničkom procesu procene zaposlenih na ispitivanju mentalnog stanja, psihološkoj pripremi profesionalnih sportista, raznim konzilijarnim pregledima i snimanju mozga, kao što su elektroencefalografija.

Bolesti i stanja koja leče psihijatri

Psihijatar se bavi lečenjem, pre svega, psihičkih poremećaja. Najraspostranjeniji su anksiozni poremećaji – napadi panike, razne fobije, generalizovani anksiozni poremećaj, opsesivno – kompulzivni poremećaj.
Ima ključnu ulogu u lečenju depresije, distimije, bipolarnog poremećaja (manično – depresivnog poremećaja), shizofrenije, posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP). Takođe i kod psihoza, organskih i simptomatskih mentalnih poremećaja, poremećaja ličnosti, poremećaja u ishrani (anoreksija ili bulimija)…
Psihijatar Niš je neophodan i kod savladavanja reaktivnih stanja i stanja povezana sa stresom, kao i u lečenju bolesti zavisnosti – narkomanije, alkoholizma, zavisnosti od kockanja, interneta.

Pomoć psihijatra nije namenjena samo za osobe sa mentalnim bolestima

I dalje među ljudima važi mišljenje da psihjatre posećuju samo osobe koje pate od psihičkih poremećaja. Zapravo možete im se obratiti za pomoć i kod svakodnevnih problema sa kojima se suočavate. Manjak samopouzdanja, nekotrolisani bes, partnerske nesuglasice, problemima sa učenjem. Tu spadaju i teskobe koje narušavaju kvalitet života i mnoga druga stanja i situacije.
Psiho centar MM u svom timu ima eminentne psihijatre sa vrhunskim znanjem i iskustvom u lečenju svih psihičkih problema, ali i u pružanju podrške za prevazilaženje životnih izazova kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.
Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete, možete potražiti pomoć naših specijalista putem vibera ili skype-a.