Logo

Mi smo tim specijalističke ordinacije iz oblasti neuropsihijatrije sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa osobama sa psihološkim i neurološkim problemima.

+ 381 (0)69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com
Patrisa Lumumbe 26, 18000 Niš

Скорашњи чланци

Ponedeljak - Petak 15:00 - 20:00h

Subota 10-15h

+381 69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com

Patrisa Lumumbe 26

18000 Niš

Zapratite nas:

PORODIČNA PSIHOTERAPIJA

Porodična,psihoterapija

PORODIČNA PSIHOTERAPIJA

Porodična psihoterapija, odnosno porodična terapija je vrsta psihoterapije koja pomaze porodicama da poboljšaju komunikaciju unutar iste, fokusira se na poboljšanje odnosa i komunikacije i resavanje konflikata medju članovima porodice, poboljšava medjusobno razumevanje, saosećanje, podršku, poštovanje individualnih granica i pomaže da se smanje napetost i izvori stresa i da svaki član porodice razvija svoje potencijale i snagu da napravi korisne promene u svom životu. Osmišljena je tako da se bavi specifičnim pitanjima koje utiču na zdravlje i funkcionisanje porodice. Ovo je oblik terapije razgovorom i može uključivati bilo koju kombinaciju članova porodice. Specifičan plan terapije sprovodi se zavisno od porodične situacije. Kroz porodičnu terapiju možete nauciti da i kada završite sa istom, rešavate pitanje komunikacije u porodici i bez psihologa ili terapeuta.
Porodična terapija se uglavnom sprovodi uz pomoć psihologa, stručnog savetnika ili licenciranog terapeuta.

 

KADA BI SE TREBALO ODLUČITI ZA SAVETOVANJE?

Porodična terapija može pomoći u rešavanju mnogobrojnih problema. Neki od njih uključuju:

 

 • Problemi u tinejdzerskom dobu dece
 • Promene unutar porodice
 • Problemi u komunikaciji
 • Susretanje sa smrću člana porodice
 • Razvod ili razdvajanje porodice
 • Konflikt izmedju roditelja i dece
 • Konflikt izmedju dece
 • Socijalna adaptacija
 • Roditeljstvo
 • Trauma, nasilje, emocionalni problem
 • Zavisnost
 • Individualni stres itd.

 

BENEFITI PORODIČNE TERAPIJE

Zbog same forme tretmana koji se odnosi na komunikaciju, članovi porodice mogu da nauče kako da razmene svoje misli i potrebe, i da reše konflikte na način koji će najmanje štete naneti samom porodičnom odnosu.

 

Ova vrsta terapije se takodje fokusira na to kako da se članovi porodice nose sa poteškoćama individualnog člana sa posebnim potrebama ili mentalnim problemima.

 

TOK PORODIČNE PSIHOTERAPIJE

Porodična terapija je uglavnom jednokratna, ali isto tako moze biti i duža, u zavisnosti od samog problema i potreba porodice. Tokom trajanja same terapije, terapeut postavlja pitanja kako bi saznao više o samom problem sa kojim se porodica ili pojedini članovi porodice suočavaju. Terapeuti će takodje razmotriti i druge faktore koji doprinose problemima, kao što su osnovna stanja mentalnog zdravlja, stres i okolina.

 

UKOLIKO VAM JE POTREBNO SAVETOVANJE

Pod okriljem sigurnosti naših terapeuta dobrodošli ste da radite na promenama obrazaca ponašanja i tako učinite svaku krizu i druge brojne izazove mnogo lakšim i jednostavnijim.
Naši terapeuti su tu za Vas i Vašu porodicu.

 

📱 +381 (0) 69 12-98-136 (Mob./Viber/WhatsApp)

☎️ +381 (0) 18 276-943

📧 psihocentarmm@gmail.com

📍 Patrisa Lumumbe 26, 18000 Niš

Podelite sa prijateljima
Tel: +381 69 12 98 136; +381 18 276 943
Zakažite pregled